باسیل گفت: تنها طرفهایی که از تنشهای پیش آمده نفع میبرند اسرائیل و داعش هستند و به همین دلیل بیروت تلاش میکند تا با تکیه بر دیپلماسی و دوری از خشونت و تحریک مذهبی به دو دستگیها و تنش در منطقه پایان دهد.
ابراهیم جعفری، وزیر خارجه عراق نیز در پایان نشست وزرای خارجه اتحادیه عرب گفت: بغداد درباره بسیاری از موارد ذکر شده در بیانیه پایانی نشست اتحادیه عرب سوالاتی جدی دارد اما در عین حال نخواست که از دایره و چارچوب کشورهای عربی خود را خارج کند.
وی گفت: عراق با محکوم کردن ایران به عنوان یک کشور مخالف است و این به معنای آن نیست که ما حمله یک گروه به سفارت عربستان در ایران را تایید کنیم. ما مخالف محکوم کردن ایران هستیم و در عوض میخواهیم گروهی که چنین اقدامی را انجام دادهاند محکوم شوند به ویژه اینکه تهران گامهای موثری برای حمایت از هیات دیپلماتیک عربستان انجام داده است.
از سوی دیگر نبیل العربی، دبیرکل اتحادیه عرب ضمن تاکید بر اینکه هیچ گونه میانجیگری از سوی عراق در خصوص حل بحران میان ایران و عربستان وجود ندارد گفت: تنها صحبتهایی درباره برقراری آرامش و پایان دادن به تنشها مطرح بوده است.
دبیرکل اتحادیه عرب در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی با عبدالله بن زاید، وزیر خارجه امارات و عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان در پایان نشست روز گذشته اتحادیه عرب گفت: من با ابراهیم جعفری وزیر خارجه عراق دیدار کردم و وی درباره برقراری آرامش و پایان دادن به تنش میان عربستان و ایران صحبت کرد اما درباره میانجیگری عراق باید بگویم که هیچ گونه میانجیگری از سوی این کشور وجود ندارد.
در بیانیه پایانی نشست فوق العاده وزرای خارجه اتحادیه عرب این وزرا حمایت خود را از مواضع و اقدامات عربستان علیه ایران اعلام کرده و خواهان تشکیل یک کار گروه برای مطرح کردن تنش میان عربستان و ایران در سازمان ملل شدند.
نبیل العربی پس از پایان این نشست در دیدار با وزرای خارجه امارات و عربستان گفت: عراق از بیانیه پایانی اتحادیه عرب حمایت کرده است اما لبنان به دلیل ورود کلمه حزب الله در این بیانیه موضعی محتاطانه اتخاذ کرد.
این درحالی است که احمد جمال، سخنگوی وزارت خارجه عراق اعلام کرد که بغداد با بندی که درباره ربط دادن تروریسم به حزب الله در بیانیه پایانی نشست اتحادیه عرب آمده، مخالف است و اعتراض خود را نسبت به این مسئله به صورت مکتوب به این اتحادیه اعلام کرده است.
دشمن عقل
امام علی علیه السلام :
اَلْهَوى عَدُوُّ الْعَقْلِ؛
هواى نفس، دشمن خرد است.
شرح غرر: ج1، ص68